Blackjack opties

Wanneer je blackjack gaat spelen heb je tijdens het spel meerdere opties waar je voor kan kiezen. Wij zetten ze hieronder voor jou op een rijtje.

Kopen

Dit is de meeste gebruikelijke actie tijden het spelen van blackjack. Door handgebaren uit te voeren ‘koop’ je een nieuwe kaart, eigenlijk vraag je om een nieuwe kaart. Je mag net zoveel kaarten kopen totdat je 21 punten bij elkaar hebt gespeeld. Deze optie geldt niet wanneer je voor de optie verdubbelen hebt gekozen.

Passen

Wanneer je nog geen 21 punten hebt of blackjack dan heb je de optie om te passen. Aan de ene kant kan het goed uitpakken om te passen maar het is de kunst het op de juiste manier te doen omdat er de kans na het passen bestaat dat de bank betere punten weet te behalen. Pas je te laat dan bestaat er weer de kans om over de 21 punten te komen, een ‘bust’.

Verdubbelen

Heb je bij het ontvangen van de eerste twee kaarten een waarde van 9,10 of 11 punten dan kun je ervoor kiezen om de inzet te verdubbelen. Dit is een waarde dat de kans groter is dat je op een hoog aantal punten eindigt. Wat wij bij het eerste punt al kort hadden aangehaald zit er er een addertje onder het gras. Wanneer je voor de optie kiest, verdubbelen dan kan je niet oneindig nieuwe kaarten vragen van de croupier, je krijgt er dan nog maar één van de dealer.

Splitsen

Heb je bij het ontvangen van de eerste twee kaarten van croupier twee kaarten met dezelfde waarde dan kan je ervoor kiezen om ze te splitsen. Je moet dan wel een nieuwe inzet doen en je speelt dan verder met twee handen. Vraag je om een extra kaart dat geldt dat voor beide. Het spel wordt verder gespeeld zoals je ermee bekend bent. Er is nog wel een uitzonder, kies je er voor om een aas te splitsen dan krijg je net als bij ‘verdubbelen’ nog maar 1 extra kaart. Ontvang je daarna een kaart met tien punten dan heb je geen blackjack maar gewoon de hoogste score van 21 punten.

Verzekering afsluiten

De croupier heeft voor zichzelf een kaart open gelegd. Wanneer deze open kaart een aas is dan kan jij je als speler verzekeren tegen een eventuele blackjack. Je legt dan de helft van je inzet er extra bij, heeft de bank een blackjack dan ontvang jij je verzekering dubbel terug. Heeft de croupier uiteindelijk geen blackjack dan ben je wel je verzekeringsgeld kwijt. Maar met het afsluiten van een verzekering verhoog je wel het huisvoordeel van het casino.

Bij het spelen gelden niet alleen voor jou als speler vaste regels, zo heeft de bank ook vaste regels waar ze zich aan moeten houden. Wij zullen ze kort hieronder even voor je uitleggen.

– Heeft de bank 16 punten of minder, dan zal de bank een extra kaart neer moeten leggen
– Heeft de bank 17 punten of meer, dan hoeft de bank niet verder te spelen en past dan.

Een bank zal nooit kijken naar kaarten hoe jij ze van de bank bekijkt. Het zal altijd de bovenstaande regels hanteren. Dat geldt ook in het geval dat je 19 punten hebt en de bank heeft er 18 dan zal de bank alsnog passen.

Wanneer win of verlies je?

Is de ronde afgelopen dan weet je of je hebt gewoon of verloren. Heb je meer punten behaald dan de bank en ben je niet over de 21 punten heen gegaan dan ontvang jij van de bank je inzet dubbel terug. Heb jij en de bank hetzelfde aantal punten dan gebeurt er niks. Heb je minder punten dan de bank of ben je over de 21 punten heen gegaan dan heb je verloren en gaat je inzet naar de bank