Tips en begrippen

Dubbelen of te wel double

Je mag gaan dubbelen wanneer de eerste 2 kaarten samen een totaal van 9, 10 of 11 punten hebben. Je mag dan de inzet verdubbelen.

Splitsen of te wel Split

Wanneer je twee gelijkwaardige kaarten krijgt bijvoorbeeld twee vijven, dan kun je gaan splitsen. Je moet dan extra gaan inzetten voor deze kaart. Het bedrag moet dan wel even groot zijn als het bedrag wat je al ingezet hebt. De inzet die je al had gezet geldt dan voor de ene kaart en de bijgevoegde inzet geldt dan voor de andere kaart. Daarna worden de kaarten gespeeld als twee aparte spellen.

Verzekeren of te wel Insurance

Voor het geval de bank blackjack heeft, kun je je daartegen verzekeren. Dat kun je doen wanneer je ziet dat de eerste kaart van de bank een aas is. Als je wilt verzekeren, moet je de helft van jouw inzet, nogmaals inzetten op de verzekeringslijn. Als de bak dan toch geen blackjack krijgt, verlies je alleen de inzet van de verzekeringslijn. Je krijgt de inzet van de verzekeringslijn dubbel uitbetaald, wanneer de bank wel een blackjack heeft. Hoe hoog je verzekeringsinzet is, is afhankelijk van hoeveel je gewone inzet is. Wanneer je ervoor kiest om te gaan verdubbelen, dan kan de verzekeringsinzet niet worden mee verdubbeld. Wanneer de speler een blackjack heeft, kan deze niet worden verzekerd.

Soft hand / hard hand

Als er bij blackjack van een soft hand wordt gesproken, betekent dit dat een speler een aas bezit die dan voor 11 punten telt. Als dit niet het geval is dan wordt er gesproken van een hard hand.

Blackjack tips

Hieronder wordt besproken over een aantal begrippen die je bij online blackjack best vaak tegen komt en dus van belang is dat je die weet. Zoals er al eerder werd beschreven kun je het spel blackjack beïnvloeden. Hoe beter je het spel kent en weet hoe het werkt, hoe meer kans je maakt om te winnen. Maar je kunt er niet van uitgaan dat je met een bepaalde strategie altijd winst maakt. Hieronder wordt beschreven wat de belangrijkste basisregels zijn over het passen en splitsen. Ook kun je de tabel bekijken die het jouw misschien makkelijker maakt om te beslissen over wat je moet doen. Maar je hebt ook nog steeds die kleine dosis geluk nodig om een spel blackjack te winnen.

• Wanneer de bank 4, 5 of 6 heeft en jij 12of hoger moet je passen.
• Wanneer de bank 2 of 3 heeft en jij 13 of hoger moet je passen.
• Wanneer de bank 7 of hoger heeft en jij 17 of hoger moet je passen.
• Je moet passen als jezelf 18 of hoger hebt en een aas in handen.
• De tienen en de vijven moet je niet splitsen, achten en azen moet je altijd  splitsen en negens, tweeën en drieën moet je meestal ook splitsen.

Probeer met deze tactiek eens een gratis oefenspel uit tot je het spel blackjack echt goed door hebt. Als dat het geval is kun je langzaam beginnen om met echt geld te gaan spelen. De letters voor bepaalde handelingen betekenen als volgt:

H = een kaart vragen.
D = verdubbelen.
S = splitsen.
P = passen.

sirmione informatie